lauantai 17. tammikuuta 2009

täydellisyyden tavoitteluako?

Molemmissa piireissä, niin vihko - kuin virtuaalipiireissä tunnutaan tavoittelevan vain täydellisyyttä. Tämä asia on varmasti puittu jokaisessa blogissa tuhanteen kertaan, mutta yhden ihmisen näkemys tuskin siitä on enää pahitteeksi.

Tämän kyseisen asian takia itse en koskaan ole virtuaalimaailmaan rantautunut, korkeintaan hoidellut hevosia jollakin miellyttävällä puskatallilla sen kummemmin haloota pitämättä. Vihkoilunikin on menossa siihen tilanteeseeni että vihkoilen vain vihossa - niinkuin silloin joskus :) Tämän tarkoitus ei ole tällä kertaa mitenkään sen kummemmin mollata, ihmetellen ja mietiskelen vain omaksi iloksi.

Aloitetaan vaikka näistä täydellisistä puoliveritalleista. Katsotaanpa, otan tästä kolme esimerkkitallia (jätän nimet mainitsematta) ja tarkistan hevosten koulutustasoja. Viidellä ensimmäisellä kaikilla koulutustasona grand prix, sitten estehevosiin joilla 6/8 ensimmäisestä on rataestetasona 160cm. Seuravaalla tallilla sama meininki, taitaa joukosta löytyä muutama int I tasoinenkin. Kolmast talli noudattaa samaa kuvioita. Joo mä tiedän, tämä on virtuaalimaailma, mutta kun tästä kovasti halutaan saada kovin reaalistinen muilla keinoilla eikö tässäkin hommassa pitäisi olla realistisuutta? Ei aivan jokainen IRL-elämän puoliverisistäkään hyppä 160cm, vaikka kuinka toivoisi.

Joku on puhunut tuhannet kerrat myös siitä varsojen kisaamisesta, johon tälläinen tavallinen tallukka (esimerkkinä vaikka minä) ei ikipäivänä pystyisi. Kolmivuotiaalla on parhaimmassa tapauksessa jo 50 kilpailua kalenterissa, niitäkin ainakin miljoona yhdelle päivälle. Niitä hevosia joita ei ole kisattu, ei kommentoida tai muutenkaan pidetä hirveän suuressa arvossa, ellei tätä hevosta omista joku puolijumala virtuaalitalleijidoin keskuudessa tai jos sillä ei ole huippuleiskaa, tai jos sillä ei ole Miltonin tai Matadorin kuvia. Mutta ymmärrettäväähän tämäkin on jos tahtoo sinne laatuarvostelun ykköspalkinnoille.

Jalostusoriit jotka ottavat elämänsä aikana vastaan kymmenen tammaa, siis mitä? Joo, mä ymmärrän jonkun kilpaoriin kanssa käytännön, mutta että mainostetaan oikein jalostusorina. Kyllä täältä virtuaalimaailmasta löytyy sen verran hevosia että ei siitä nyt pitäisi massanimeä sukutaulussa tulla, ja entä jos tulee? Näinhän on IRL-elämässäkin että suomenhevostenkin miltei jokaisessa toistuu sama ori (Suikkuko se oli, en mene vannomaan) ja samanlailla puoliveristenkin suvusta löytyy paljon samoja hevosia. Niin ja oriin omistaja valitsee mitkä tammat "kelpaavat" orille, ymmärrän sen että katsotaan ettei mene astutamaan tilastoa komealla peeveellään, mutta ei IRL-orinomistajilla (ainakaan useimmilla) ole varaa valita vain niitä kaikkein menestyneimpiä ja parhaimpia jajaja.

Jaja, ei siitä sitten enempää. Ja edelleen mä muistutan että mä tiedän tän olevan virtuaalimaailma, mutta itse vaan olen aina ollut sellainen reealiajatuksiin jumiutuva pakkomielteinen mussuttaja. Joskus pistää kyllä vähän naurattamaan ne ketkä valittavat siitä että shetlanninponin säkäkorkeus on 107,1cm ja itse parhaimmassa tapauksessa syyllistyvät kaikkeen tähän mitä tuossa ylempänä luennoin. Jokainen harrastakoon kuitenkin tavallaan!

Täydellisyyden tavoittelusta vielä, kaikista eniten kuitenkin ottaa se päähän että vain ne tallit joilla on superupea leiska, miljoona laatuarvostelupalkittua hevosta, superkuuluisa omistaja jne jne huomioidaan. Vihkotalleissa homma on mennyt hiukan liian esittelykeskeiseksi minun makuun, kun esitellään vihkotalli konit.comissa tai missä sitten ikinä esitelläänkään täytyy (aivan ehdottomasti täytyy) olla otsikko joka on hienompi kuin kenelläkään muulla, tekstien parempia kuin muilla ja hevosten tuplasti hienompia. Itse olen lopettanut kokonaan vihkotallien esilletuomisen nettiin, vihkotalli kun on niin pysyköön ihan salaisesti omassa vihossani. Onnekseni oon huomannut että nykyään löytyy kyllä niitä jotka arvostavat muitankin asioita, iso kiitos näille :)

(okei, ehkä mä vaan on katkera kun en osaa tehdä hienoja ulkoasuja, en hienoja otsikoita, en hienoja esittelytekstejä tai en omista kovin kummoisia hevosia. Mun jalostusorillanikin on ainakin 30 jälkeläistä !!! okei, nyt vaivun itsesääliin, ehkä on parempi poistua ja kaivaa veitsi esiin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti